Seks tijdens de menstruatie: Vies of Geil?

Er is veel te doen rondom seks tijdens de menstruatie. De een walgt ervan, de ander wordt dan juist extra geil. Volgens onderzoek vind één op de vijf mannen het een echt no go om met een vrouw te vrijen als ze ongesteld is, terwijl meer dan kwart van de mannen het dood normaal vindt om te vrijen wanneer de russen in het bos zijn. Maar wat zijn de feiten en is het taboe of vinden we het gewoon vies?

Seks tijdens de menstruatie

De meeste vrouwen zijn eens in de maand een aantal dagen ongesteld. Daarbij wordt het  opgebouwde baarmoederslijmvlies (wat eigenlijk bedoeld is al bedje voor een bevruchte eicel) het lichaam uit gewerkt. Dat is het bloed wat er uit het lichaam komt. Een deel van de vrouwen moet dan niet aan seks denken, terwijl andere vrouwen dan juist extra geil zijn. Seks tijdens de menstruatie is niet gevaarlijk. Hooguit een beetje vies en riskant wanneer je niet op soa’s bent getest. Maar verder is het geen probleem.

Extra geil

Volgens onderzoekers zijn vrouwen extra opgewonden tijdens de menstruatie omdat het biologisch zo is bepaald dat vrouwen dan niet zwanger kunnen worden. Tijdens de rode vlaggetjes week kunnen we neuken wat we willen en met wie we willen, zonder bang te hoe zijn voor een baby. Daarbij is de vagina nat van het menstruatievocht en dat glijdt lekker.

Vies, taboe, bah!

Toch zijn er maar relatief weinig vrouwen die seks hebben als ze ongesteld zijn. Mannen vinden het vies. Ze willen geen bloed aan hun lul en vrouwen voelen zich niet op hun gemak wanneer ze bloeden. Toch zijn mensen daarin een beetje een vreemd eend in de bijt, want bij veel diersoorten is het juist zo dat ze seks hebben wanneer het vrouwtje bloedt. Volgens de natuur is er dus niets mis mee.

Zo heb je seks wanneer de Ferrari voor de deur staat

Seks is eigenlijk het zelfde, alleen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Om te voorkomen dat je veel gaat bloeden is het verstandig om op je rug te liggen. Zo blijft het overgrote deel in je baarmoeder zitten.

Voor de hygiëne is het handig als er een badkamer in de buurt is, zodat jullie je beiden kunnen afspoelen na de daad. Een handdoekje eronder schuiven tijdens de seks is ook geen overbodige luxe. En voor mannen die bang zijn voor bloed op hun lul is het verstandig om een condoom om te doen.

Tagged: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *