Schaamhaarmode: Zo scheer, trim en knip jij je schaamhaar

Van een volle bos in de jaren ’70, naar een getrimd kapsel in de jaren ’90. Daarna kwam het streepje en de kale schaamstreek in de mode. Veel mensen, zowel mannen als vrouwen, scheren zich inmiddels. Veel mannen scheren zich gedeeltelijk (rondom hun penis en de ballen) of knippen hun schaamhaar kort. Vrouwen scheren vaak wel het meeste weg of laten nog een klein streepje staan. Maar een echte mode is het niet meer. Al blijft het wel een feit dat de meeste mensen een voorkeur voor een kaal geschoren geslacht hebben bij hun seksmaatje

Schaamhaar Knippen en trimmen

Als je niet alles wilt weghalen is het toch wel hygiënischer om het af en toe een beetje bij te knippen of trimmen. Zeker voor vrouwen in de zomer is dit noodzaak, als je niet wilt dat er schaamhaar door je bikinibroekje piekt.

Je schaamhaar kun je in principe gewoon met een schaar bijwerken, maar trimmen gaan toch wat sneller en gemakkelijker. Hiervoor kun je speciale trim apparaatjes kopen of gewoon stiekem het scheerapparaat van je vriend pakken. Zet hem op een stand voor een mooie lengte en trimmen maar!

Schaamhaar scheren

schaamhaar mode, hoe scheer jij je schaamhaar?Als je het echt glad wilt hebben, kun jij je schaamhaar het beste scheren. Dit kan (eventueel met behulp van sjabloontjes) in een vormpje een streepje of helemaal kaal. Scheer je schaamstreek nooit droog! Dit zorgt voor irritatie en daar word je vagina of piemel niet mooier van!

Het makkelijkst kun jij jezelf scheren onder de douche. Water is op zich genoeg, maar het resultaat wordt mooier met scheerschuim (gewoon de goedkope van de Kruidvat is prima). Voel na het scheren wel goed of je alles hebt weggehaald.

Omdat geslachtsdelen vaak veel bochtjes en bijzondere stukken huid kennen, is een scheermesje met een beweegbare kop het fijnst. Deze kun je zowel bij de Lidle halen of een duurdere variant van bijvoorbeeld Gillette.

Beste scheer, trim en kniphouding

Geslachtsdelen zijn geen gemakkelijk deel van het lichaam om te ontharen. Het beste kun je er een spiegel bij gebruiken. Als je een bad hebt, kun je daar een voet op zetten. Trek met een hand je huid strak en met de andere kun je dan scheren of trimmen. Kijk daarna met de spiegel of je alles hebt gehad.

Heb je geen bad, dan kun je ook je voet op de wc zetten. Helemaal niets in de buurt? Ga dan op je hurken zitten in de douche met je benen wijd. Zo kun je ook overal goed bij.

Verzorging na het ontharen

Zeker na het scheren is bij veel mensen de huid een beetje geïrriteerd. Soms zijn er zelfs kleine bloed stoppeltjes te zien. Dat duidt erop dat je te hard geschoren hebt en dat kun je beter niet doen. De huid strak trekken en met een vloeiende beweging met het scheermes langs de huid gaan is voldoende.

Om de huid wat te kalmeren kun je er vaseline opsmeren. Dit is voor sommige huiden wel erg vet. Calendula zalf is daarom een betere optie. Deze zalf is minder vet waardoor de huid nog goed kan ademen. De zalf verzorgt en maakt de huid heerlijk zacht. De perfecte finishing touch voor elke schaamstreek! (De zalf niet in je vagina of de eikel smeren uiteraard ;-) )

Schaamhaar in orde? En nu lekker seksen? Dat dacht je maar! Als je niet ons boek hebt gelezen weet je nog lang niet wat echt revolutionaire seks is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *