Orgasmes zijn goed voor je gezondheid

Inmiddels weten de meeste mensen dat je met seks veel calorieën verbrandt. Seks is de meest leuke en lekkere vorm van sport en daarmee is het ’t eerste bewijs dat seks goed is voor je gezondheid. Er wordt helaas nog niet veel onderzoek naar gedaan, maar er zijn al een aantal onderzoekers geweest die bewijs wilde hebben.

Orgasmes tegen kanker

Orgasmes goed voor je hartDe onderzoekers realiseren zich dat dit een sterke stelling is, maar uit twee onderzoeken is al gebleken dat de hormonen die vrijkomen tijdens een orgasme, de vorming van kanker tegen gaan. Er is zelf een onderzoeker geweest die de relatie tussen orgasmes en prostaat kanker heeft onderzocht. De conclusie van dat onderzoek was dat mannen die regelmatig klaarkomen (regelmatig is hier minimaal twee keer per week) minder vaak prostaat kanker kregen.

Kom klaar voor een gezond hart

Wanneer je klaarkomt komen er onder andere oxytocin en DHEA vrij. Dat zijn twee hormonen die volgens Brits onderzoek hartkwalen tegen gaan. Daarbij is seks een soort cardio en dat zorgt ervoor dat je hart harder pompt. Je hart is een spier. Met seks train je dus je hart. Als geldt dit vaker voor mannen dan voor vrouwen, dus ladies: get on top en vrij voor een gezond hart!

Seks tegen stress

Stress is niet goed voor een mens. Je wordt er moe van en het bezorgt je letterlijk grijze haren! Tijdens orgasmes komen verschillende soorten endorfine vrij in je lichaam. Dit zijn een soort natuurlijke slaapmiddelen die ervoor zorgen dat je lichaam zich ontspant. Dus heb je een gestreste vriendin of ben je zelf bang voor grijze haren: seks is de oplossing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *