Mannen onzekerheden 4/5: Anti-conceptie

Seks is leuk, maar we willen vaak (nog) geen kinderen krijgen. Een echte man maakt zich hier zorgen over en daarom is het een van de onzekerheden van vele mannen: wanneer kun je over anti-conceptie beginnen? Met de juiste timing over dit soort gevoelige onderwerpen word jij beter in bed!

Condoom is veilig

Over condooms beginnen

Een condoom is vaak het veiligst. Een condoom beschermt tegen soa’s en is een veilige manier om over anti-conceptie te beginnen. Er zijn vrouwen die zich (onterecht) beledigd voelen wanneer mannen over de pil beginnen. Wanneer je een condoom gebruikt, laat je zien dat je aan veilige seks doet en voorkom je dat je mogelijk kinderen bij haar verwerkt. Als je altijd een condoom gebruikt, hoef je ook niet over anti-conceptie te beginnen. Je gebruikt het gewoon. Case Closed.

Beter in bed met de pil

De pil is volgens vrouwen de beste uitvinding van de afgelopen eeuw. Niet alleen kunnen vrouwen daardoor seks hebben zonder negen maanden laten met een baby opgescheept te zitten, maar het zorgt er ook voor dat ongesteld zijn gepland kan worden. Perfect dus.

Toch zijn er vrouwen die het niet fijn vinden om aangesproken te worden op het gebruik van de pil. Voornamelijk omdat mannen dit vragen voordat ze überhaupt met hen naar bed zijn geweest. De grote tip is dan ook: begin niet over de pil voordat je minstens een keer het bed met haar hebt gedeeld. Gebruik die ene keer dan een condoom.

Als je met haar naar bed geweest bent, kun je eens beginnen over hoe fijn seks zonder condoom is. Zeg dan niet hoe fijn jij het vindt, maar hoe fijn het voor jullie beiden is. Egoïsme worden niet veel vrouwen opgewonden van. Waarschijnlijk zal ze zelf al aangeven of ze de pil wel of niet slikt en anders kun je er dan naar vragen.

Tagged: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *