Hoe vaak is normaal?

Dat is een vraag die veel mensen bezig houdt. Het logische antwoord is: maar net hoe vaak jij fijn vindt. Persoonlijk vind ik de vraag waarom mensen zichzelf deze vraag stellen interessanter. Is het bijvoorbeeld zo dat wanneer je vaker seks hebt, je ook beter in bed bent? Of willen mensen liever voldoen aan de norm?

Drie tot vier keer in de weekBeter in bed, ook wanneer je minder vaak seks hebt

Dat is wat veel mensen als het ideale aantal keer seks zien voor in een relatie. Gemiddeld genomen hebben mensen in het begin van de relatie vaker seks (tot wel vaker dan drie keer per dag) en na een tijdje gaat het over in een regelmatig ritme wat voor de meeste stellen van een keer per week is. En dat vind ik persoonlijk een prima getal gezien ons drukke leven.

Bevestiging van een goede relatie en beter in bed

Voor veel mensen geldt het aantal keer seks als een graadmeter voor hun relatie. Hoe vaker zij seks hebben, hoe beter zij hun relatie beoordelen. Veel mensen voelen daarom stress wanneer ze denken dat ze niet genoeg seks hebben. Zij zien dit als een teken van achteruitgang. En dat is vreemd, want er zijn ook andere factoren die invloed hebben op het seksleven. En ook wanneer je minder dan een keer in de week seks hebt, kun je goed in bed zijn!

Factoren die invloed hebben op je seksleven zijn bijvoorbeeld een drukke baan, ziekte en kinderen. Deze en andere factoren spelen vaak een rol in het verminderde aantal keren seks. Als jij je hier niet lekker bij voelt kun je keuzes maken. Kies je voor seks of vind je andere dingen belangrijker? In het laatste geval hoef jij je niet per se zorgen te maken over je relatie. Een relatie bestaat tenslotte uit meer dan seks.

Ik wil meer seks

Als je meer seks wilt hebben is het een kwestie van praten met je partner (die heeft hier tenslotte ook nog een stem in) en keuzes maken. Weinig seks komt vaak doordat je voor andere bezigheden kiest. De een wil per se een bepaald tvprogramma kijken en de ander heeft een drukke baan en is moe. Dan kun je ervoor kiezen om die moeheid aan de kant te zetten en eens een aflevering te missen.

Kids

In het geval van kinderen is het soms wat lastiger, want die kunnen ongevraagd je kamer binnen komen en hé volledig uitputten. Ik ken stellen die hun kinderen altijd extra vroeg naar bed brengen, zodat ze dagelijks nog tijd voor elkaar hebben. Een ander trucje is hun slaapkamer deur laten kraken zodat je hoort wanneer ze op het punt staan je te betrappen. Echt speciaal maak je de seks door een oppas in te schakelen en samen een weekendje weg gaan

Liever seks dan slaap

Voor de meeste gevallen zal het gaan om inleveren van slaap. De keus is simpel: ben je liever uitgerust en seksloos of bewaar je het slapen voor het weekend en geniet je nog even van elkaar?

Tagged: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *