Glijmiddel 1/3: Glijmiddel op Waterbasis

Glijmiddel is ideaal wanneer je als vrouw niet zo nat bent als je zou willen (bijvoorbeeld omdat je moe bent) en is onmisbaar bij anale seks. Er is een groot aanbod aan soorten glijmiddel, maar wat zijn nu de voor en nadelen van al die nat en gladmakende middelen?

Glijmiddel op waterbasis

Voordeel
Glijmiddel op waterbasisGlijmiddel op waterbasis is het meest huidvriendelijk. Ons eigen lichaam bestaat voor bijna 70% uit water, dus de kans op allergische reacties is vrij klein. Een gladmaker op waterbasis is ideaal om met seksspeeltjes te gebruiken. Veel seksspeeltjes worden gemaakt van siliconen en kunnen niet met elk soort glijmiddel worden gebruikt. Glijmiddel op waterbasis wordt gemaakt van plantaardig of dierlijk vet en water en dit is niet schadelijk voor toys.

Nadeel
Een nadeel aan spul op waterbasis is dat het ook wordt opgenomen door het lichaam. Water is een lichaamseigen stof en dat herkent onze huid. Daarom wordt het door de huid opgenomen en droogt het sneller op. Bij veel glijmiddelen die op waterbasis zijn gemaakt, is het nodig om er tussentijds wat bij te doen omdat het is opgedroogd.

Glijmiddel op waterbasis voor anale seks

Voor anale seks is glijmiddel op waterbasis het meest geschikt. De huid rond en van de anus is zeer gevoelig en daarom kan hiervoor het beste een dik glijmiddel op waterbasis worden gebruikt. Glijmiddel op basis van olie of siliconen hebben een hoger risico op irritatie en een vervelend gevoel tijdens de penetratie. Het is wel belangrijk dat het een dik middel op waterbasis is. Een te dun en nat middel droogt te snel op en dat is niet fijn.

Pijn tijdens de seks

Voor mensen die last hebben van gevoeligheid tijdens de seks is glijmiddel op waterbasis ook ideaal! Doordat de huid dit soort glijmiddel opneemt vormt er rondom de plaatsen waar het glijmiddel zit een soort stootkussen waardoor penetratie minder pijnlijk is. Zeker wanneer je als vrouw al een tijdje geen seks meer heb gehad, is de kans groot dat er kleine scheurtjes in de vagina ontstaan. Gebruik daarom glijmiddel op waterbasis zodat de huid in en rondom de vagina wat dikker en natter wordt. Zo heb je minder last van deze gevoelige plekjes.

Plug ’n Play

Middelen op waterbasis kan gemakkelijk iets aan worden toegevoegd omdat water met veel soorten middelen samen gaat. Daarom is er een groot aanbod aan verschillende soorten glijmiddel op waterbasis te vinden. De een kan warm worden, aan de ander zijn glitters toegevoegd en de volgende heeft een heerlijke sensuele smaak.

Aan veel soorten wordt ook een smaakje toegevoegd, zodat het ook leuk wordt om tijdens de orale seks te gebruiken. Voor deze smaakjes de stof glycerol gebruikt. Dit is een zoet soort alcohol en is dus een chemische stof. Voor overgevoelige mensen is het daarom niet slim om dit soort glijmiddel te gebruiken. Mensen die hier geen last van hebben, kunnen veel plezier hebben van glijmiddel met een extraatje!

Tagged:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *