De G-Spot: Feit of Fictie?

Er is veel te doen over de g-spot en het vaginaal klaarkomen van vrouwen. Bestaat hij nu wel of niet? Kunnen vrouwen vaginaal klaarkomen? Heeft iedere vrouw een magisch plekje of zijn er slechts enkele gelukkigen? En hoe stimuleer je de G-spot? Is het wel een spot? Ik denk niet dat er nooit zoveel mysterie rondom een vermoedelijk onderdeel van het vrouwelijk lichaam is gecreeerd, als bij de g-spot.Waar zit de g-spot?

Wat de wetenschappers zeggen over de g-spot

De g-spot is vernoemd naar Dr. Ernst Gräfenberg. Eigenlijk was hij oogarts in de tijd van WOII, maar had zoals veel mannen een overmatige interesse voor het vrouwelijk lichaam. Hij specialiseerde zich als vrouwenarts en schreef in 1950 een artikel over frigiditeit (ongevoelig voor seksuele prikkels) en ergonene zones. Hierbij gaf hij extra veel aandacht aan een plekje dat vlak bij de plasbuis van de vrouw zou zitten. Seksuologe Beverly Whipple vernoemde de G-spot jaren later naar Gräfenberg omdat hij de eerste was die de ‘juiste’ plek had aangewezen waar vrouwen gestimuleerd konden worden voor een vaginaal orgasme.

Later zouden veel ‘wetenschappers’ iets te zeggen hebben over de g-spot, maar het opvallende is dat geen van hen echt onderzoek had gedaan. Zo zei Freud dat hij bestaat op basis van interviews met drie verschillende vrouwen en beweerde Mevrouw Hite dat het plekje niet bestaat op basis van ‘slechts’ enquestes onder een aantal vrouwen. Meer dan een aantal tientallen vrouwen zijn er niet ondervraagd of onderzocht. Echt waterdicht wetenschappelijk bewijs is er dus niet voor het bestaan of niet bestaan van de g-spot.

De g-spot is geen spot

Al is de wetenschap niet heel erg geïnteresseerd in het lichamelijke aandeel van de seksuologie, toch wordt er zo af en toe nog wel eens onderzoek naar gedaan. Het laatste onderzoek wijst uit dat de g-spot geen spot is, maar dat het te maken heef met het stimuleren van de hele vulva. Door zowel de clitoris als de binnenkant van de vagina de stumileren zouden vrouwen vaginaal kunnen klaarkomen.

Al met al blijft de g-spot een echt mysterie. Er zijn vrouwen die vaginaal kunnen klaarkomen. Daar ben ik er zelf één van! Daarbij voel ik dat een bepaalde plek in mijn vagina heel gevoelig is voor stoten en aanrakingen. Dus helemaal nonsense zal die g-spot niet zijn. Misschien heeft niet iedere vrouw er een en wie weet heeft het wel te maken met een bepaalde mindset. Tot dat de wetenschappers met een helder verhaal over de g-spot komen, blijf ik mezelf onderzoeken over hoe ik het beste vaginaal klaar kan komen.

Wat denk jij? Bestaat de g-spot?

Tagged: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *