De clitoris – Hoe goed ken jij het vrouwelijk geslachtsorgaan?

Zo ziet de clitoris is in zijn geheel uitVeel mensen kennen de clitoris als een klein puntje bovenaan de vagina. De werkelijke clitoris zit verstopt onder het hoedje dat je bovenaan tussen de schaamlippen vindt. Het wordt gezien als het enige echte genotsknobbeltje op het vrouwelijk lichaam en verder doet het weinig… denken we.

De clitoris is echter veel meer dan dat. Sterker nog: het lijkt veel meer op een piemel dan je in eerste instantie zou verwachten van zo iets ogenschijnlijk kleins.

De clitoris is een soort piemel

De clitoris lijkt veel meer op een piemel dan je zou verwachten. Wist je bijvoorbeeld dat achter het kleine knobbeltje een veel groter deel van de klit schuil gaat? Daar waar wij het niet meer kunnen zien gaat de clitoris verder in het vrouwelijk lichaam. De klit heeft net als een penis een stam en zwellichamen. Je kunt de klit het beste vergelijken met de eikel van de penis. De rest van de clitoris zit dus in het lichaam verstopt.

De zwellichamen

Net zoals een piemel heeft het vrouwelijk geslachtsorgaan zwellichamen. Als je als vrouw opgewonden wordt, zwellen deze op. Deze zwellichamen zitten verstopt achter de schaamlippen. Als deze zwellichamen vollopen met bloed gaan de schaamlippen iets uit elkaar staan waardoor er gemakkelijk een piemel in kan.

Duizenden zenuwen

Waarom de clitoris zo gevoelig is? Omdat alleen al in dat kleine puntje meer dan 8000 zenuweinden zitten. Totaal zitten er meer dan 15000 zenuwen in. Niet zomaar een gevoelig plekje dus.

Dank aan O’Connel

Er wordt nog steeds niet veel onderzoek gedaan naar de werking van het vrouwelijk geslachtsorgaan. Helen O’Connel was hier gelukkig wel nieuwsgierig naar em dankzij haar onderzoek heb ik dit stuk kunnen schrijven. Hopelijk volgen er meer wetenschappers die onderzoek gaan doen naar de werking van geslachtsorganen en seks.

Bron: O’Connell, H.E., Sanjeevan, K.V., Hutson, J.M. “Anatomy of the Clitoris” The Journal of Urology Vol. 174. Iss. 14-1 (2005): 1189-95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *