Beter in bed met Tantra Seks

Sting doet het, Sebastiaan Labrie doet het en straks doe jij het ook: Tantra seks! Deze Oosterse vorm van seks brengt jullie dichter bij elkaar en laat jullie intenser van seks genieten. Dit klinkt natuurlijk allemaal heel leuk, maar ik krijg er toch nog heel veel vragen over. Wat is tantra seks nu precies en hoe doe je het?

Wat is Tantra Seks

Tantra seks is een manier om zowel fysiek, emotioneel als spiritueel een te worden met je partner. Dit doe je door elkaar aan te raken, samen te mediteren en door tantra rituelen uit te voeren. Tantra is geïnspireerd op de dialogen tussen twee goden Shakti en Shiva. Door hun rituelen uit te voeren zou jij goddelijke seks kunnen hebben!

Tantra rituelen vergroten je controle en uithoudingsvermogen tijdens de seks

Beter in bed met tantra seksTantra seks kent veel voordelen, maar voor de meeste mensen is het een worden met de partner het belangrijkst. Bij tantra seks zijn jullie allebei even belangrijk en heeft geen van beiden overwicht. Het gaat erom samen een te kunnen worden.

Bijkomende voordelen zijn dat tantra seks je erin traint om meer controle over je lichaam te krijgen en uiteindelijk ook over je orgasme. Controle over ons orgasme willen we allemaal. Voor vrouwen betekent dit, dat zij gemakkelijker tot een orgasme kunnen komen en mannen leren het langer vol te houden zonder klaar te komen. Dit komt doordat je naar je lichaam en naar elkaars lichaam leert luisteren. Bij tantra is een orgasme krijgen dan ook niet het doel, maar juist genieten van elkaars aanrakingen en de seks zelf!

Het prikkelen van de zintuigen

Zien

Bij tantra gaat het erom dat je elkaars zintuigen zo weet te prikkelen dat het een seksuele energie opwekt. Het zicht is daarbij het belangrijkste zintuig. Door elkaar aan te kijken heb je direct meer contact met de ander tijdens de seks en kun je zien wat de ander opwindt. Tantra seks wordt daarom meestal met het licht aan gedaan. Het kan ook leuk zijn om iemand te blinddoeken zodat er extra focus komt te liggen op de overige zintuigen.

Proeven

Smaak is een andere zintuig die veel geprikkeld wordt bij tantra. Hierbij wordt vaak eten gebruikt. Kaas en wijn zijn hierbij favoriet, maar ook kruiden als basilicum of zoetigheid als chocola zijn welkom in het ritueel. Je kunt er natuurlijk een heel feestmaal van maken, maar het gaat niet om het vullen van de maag, maar om het prikkelen van de smaakpapillen.

Voelen

Een van de belangrijkste zintuigen in de tantra is de tast. Knip lange en scherpe nagels af, zodat iedere aanraking zacht en sensueel voelt. Gebruik hierbij geen massage olie. Dit kan te heftig zijn, waardoor er sneller een orgasme wordt bereikt en dat is juist niet de bedoeling.

Ruiken

Het is algemeen bekend dat iemands geur voor opwinding kan zorgen. Bij tantra seks is hygi├źne dan ook heel belangrijk. Dit kun je ook als onderdeel van de tantra seks maken. Ga samen in bad. Was elkaar en geniet van de aanrakingen wanneer jullie elkaar schoon en klaarmaken voor de seks.

Horen

Iemand horen kreunen van genot is vaak zeer opwindend. Luisteren naar elkaars ademhaling, elkaars stem en elkaars genot mag dan ook niet ontbreken tijdens goede tantra seks. Dit zintuig kun je natuurlijk extra prikkelen door ontspannen muziek op de achtergrond te laten horen.

Meer weten over tantra? Alle andere sekstrucs leren, buiten tantra? Lees dan het boek over de revolutionaire seksmethode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *